Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édes túrós csodák

Nemcsak finom és egészséges, de sokféleképpen elkészíthető. Minden gyümölccsel más-más ízt ad, így különleges, ízletes és mutatós fénypontja lehet egy baráti vendégségnek vagy a hétvégi asztali terítéknek.

A túró a friss sajtok közé tartozó tejtermék. Koncentráltan tartalmazza a tej értékes tápanyagait, ezért nagyon egészséges. A tehéntúró tejsavbaktérium hozzáadásával pasztőrözött, fölözött tehéntejből készül.

Alacsony energiatartalma és magas fehérjetartalma miatt a legtöbb fogyókúrában alkalmazható.

Sütéskor a vaj vagy a margarin sovány túróval remekül pótolható, és az eredmény kalóriaszegényebb lesz. A zsiradék egy része helyett vegyünk ugyanannyi mennyiségű túrót.

A túrós süteménynek aranysárga lesz a teteje, ha a sütés befejezése előtt kb. 10 perccel megkenjük langyos, cukros tejjel. Nem esik szét, ha a sütőben hagyjuk kihűlni.

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin