Keress receptre vagy hozzávalóra

Édes tükörtojások

default user icon

Hozzávalók

  • 12 db felezett őszibarackbefőtt
  • 15 dkg búzaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl őszibaracklé
  • A töltelékhez:
  • 2,5 dl hideg tejszín
  • 0,5 dl őszibaracklé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (hidegen elkészíthető)
  • 25 dkg sovány túró
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A sütőt 160-180 fokra előmelegítjük, és sütőpapírral kibélelünk egy közepes tepsit. Az őszibarackot leszűrjük, a levét egy kis edényben felfogjuk. A 12 db barack tetejét levágjuk, és félretesszük, a maradék barackokat pedig apró kockákra vágjuk.
    2. A tésztát elkeverjük a liszttel és a sütőporral, majd beleszitáljuk egy keverőtálba, és a barack kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót. Konyhai robotgéppel simává keverjük a tésztát, majd hozzákeverjük a felkockázott barackot is. Elfelezzük a tésztát, és hat halmot formázunk a tepsibe, egymástól egyenlő távolságban, majd az előmelegített sütőbe toljuk, kb. 15-20 percre.
    3. A krémhez a tejszínt egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a krémport és az őszibarackbefőtt levét, majd a robotgép legfelső fokozatán kikeverjük. A túrót áttörjük egy villával és hozzákeverjük a krémhez.
    4. A krémet elosztjuk a tésztakorongokon, és mindegyikre ráfordítunk 1-1 fél barackot. Ha a tészta első hat korongjával készen vagyunk, jöhet a másik fele ugyanígy!

Megjegyzés

Egyszerű, de nagyszerű sütemény, különösen vendéglátáskor! :) Az én családomnak kiváló délutáni nassolni valónak bizonyult.

Dzsiina
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin