Elkészítés: A tésztát 4 mm-re kinyújtjuk, és 6 darab kivajazott tésztakosárkát a tésztára fordítva kiszúrjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kosárkákat tepsire téve kb. 10 percig sütjük. Kifordítjuk a formából és visszatesszük a tepsire.
A ricottát 2 kanál cukorral, narancshéjjal, vaníliás cukorral, rumaromával és a tojássárgákkal összekeverjük, és a kosárka közepére kanalazzuk. Mehet vissza a sütőbe kb. 8 percre. Ez idő alatt a maradék cukorból és a tojások fehérjéből kemény habcsókot keverünk.
Kivesszük a kosárkákat, rákanalazzuk a habot, és visszatoljuk a sütőbe, de már csak 150 fokon, lehetőleg légkeverésen 10 percig sütjük. Újra kivesszük, és a habok tetejére teszünk egy fél őszibarackot. Ha azt szeretnénk, hogy valóban hasonlítson a tükörtojásra, le kell faragni a barackok vastagságából.
Én még visszatoltam 2-3 percre a sütőbe, de ennek már nincs jelentősége, nem szükséges tovább sütni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre