Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édes tejfölben sült túrógombóc II.

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A gombóchoz:
  • 50 dkg túró
  • 5 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • Az öntethez:
  • 2 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • reszelt citromhéj
  • vaníliás cukor
  • A tálaláshoz:
  • pirított zsemlemorzsa
  • tejföl
  • fahéj
  • cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A túrót villával alaposan áttörjük, a többi hozzávalóval homogénre keverjük. Legalább fél órán át pihentetjük.

    Majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk, egy tűzálló tálba sorakoztatjuk őket. Nyakon öntjük a cukros-tojásos tejföllel, és 200 fokon addig sütjük, míg egy kis színt kap az öntet.

    Közben zsemlemorzsát pirítunk, majd tálalásnál a gombócokat megszórjuk vele, és fahéjas-cukros tejfölbe mártogatjuk. Isteni és nagyon laktató!

Megjegyzés

A túrógombóc egyébként is a könnyen elkészíthető ételek közé tartozik, így viszont még időtakarékosabb, hiszen nem kell a fazék felett állni kifőzéskor. A munka javát a sütő végzi – mi pedig foglalkozhatunk egyéb bokros teendőinkkel.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>>

mandulakonyha
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mandulakonyha
Kedves Bednem! Nagyon örülök, hogy ízlik! Szerintem így még finomabb is, mint a hagyományos... :) További szép napot kívánok: Mandula
bednem
Csak ámulok és bámulok, hogy ezt így is lehet! Amikor elolvastam azonnal tudtam, ezt ma elkészítem. Nagyon finom! Megy a kedvencekbe!

Hasonló Receptek

Magazin