Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes tejfölben sült túrógombóc II.

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A gombóchoz:
  • 50 dkg túró
  • 5 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • Az öntethez:
  • 2 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • reszelt citromhéj
  • vaníliás cukor
  • A tálaláshoz:
  • pirított zsemlemorzsa
  • tejföl
  • fahéj
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A túrót villával alaposan áttörjük, a többi hozzávalóval homogénre keverjük. Legalább fél órán át pihentetjük.

Majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk, egy tűzálló tálba sorakoztatjuk őket. Nyakon öntjük a cukros-tojásos tejföllel, és 200 fokon addig sütjük, míg egy kis színt kap az öntet.

Közben zsemlemorzsát pirítunk, majd tálalásnál a gombócokat megszórjuk vele, és fahéjas-cukros tejfölbe mártogatjuk. Isteni és nagyon laktató!

Megjegyzés

A túrógombóc egyébként is a könnyen elkészíthető ételek közé tartozik, így viszont még időtakarékosabb, hiszen nem kell a fazék felett állni kifőzéskor. A munka javát a sütő végzi – mi pedig foglalkozhatunk egyéb bokros teendőinkkel.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss