Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes szalámi

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gesztenyepürét vegyük ki a hűtőből. A darált kekszet keverjük össze a porcukorral. Mikróban olvasszuk föl a csokikat (3 perc 350 W-on, keverjük el), és öntsük a kekszhez. A margarint is olvasszuk fel 2 perc alatt a mikróban, és adjuk hozzá.

A mikró mindenre jó ennél a receptnél, tehát, ha nem enged fel időben a gesztenyepürénk, azt is melegíthetjük benne. 350 W-on pár percig, majd ha már omlós, kis kockákban adjuk a kekszhez. Öntsük hozzá a többi alapanyagot, a kakaóport, az aromákat, és 8 ek vizet, és gyúrjuk homogénné a masszát.

Az omlós kekszet még a csomag felbontása előtt törjük apró darabokra, mondjuk egy sodrófa vagy klopfoló segítségével. Adjuk ezt is hozzá a többihez, és gyúrjuk össze, minél homogénebbé, hogy csak az omlós kekszdarabok villanjanak ki a barna masszából :) (mint a szalámiban).

Ha ezzel is megvagyunk, szedjük ketté, és először 2 nagy gombóccá, majd sodorva őket, alakítsunk ki, két rúd szalámit. Szórjunk kókuszreszeléket egy tálcára, és gördítsük meg benne a szalámijainkat. Tegyük hűtőbe, és fogyasztás előtt szeleteljük! :)

Megjegyzés

Egy régi receptkönyvben találtam a recept alapját, ezen a néven, hogy édes szalámi... Kiegészítettem egy kicsit egyéni ízlésemre, de a szalámi mibenlétét meghagytam, mert olyan jópofa. :) A készítés menetéről találtok még képeket itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutes-nelkuli-finomsagok/edes-szalami---kokusz-rolad. - HabcsokMezi

Ezek is érdekelhetnek

Friss