Elkészítés: 1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Előkészítünk egy őzgerincformát, sütőpapírral kibéleljük.
2. A sütőtököt 3x3 cm-es darabokra vágjuk, és teljesen puhára sütjük. A kihűlt tökről lehúzzuk a megégett részeket és a héjat, majd villával pürésítjük. Kb. 20dkg tökpürére van szükség.
3. A tökhöz adjuk a 2 tojást, a cukrot, az olajat, a vanília-aromát és a vizet, majd robotgéppel összedolgozzuk. Nem baj, ha tök darabos, szálas marad. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat, majd hozzáadjuk a tökös elegyhez. Fakanállal dolgozzuk össze, ne keverőgéppel. Így lesz a sütemény könnyű.
4. Beleöntjük az őzgerincformába, és tűpróbáig (kb. 40 perc) sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre