Előkészítés: A vöröshagymát, zöldpaprikát, burgonyát apró kockákra vágjuk, a zellerszárat aprítóval összezúzzuk, a kukoricakonzervről a levet leszűrjük. A vizet felforraljuk, és feloldjuk benne a húsleveskockát.
Elkészítés: Egy fazékban a zsiradékot felolvasztjuk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát és a zöldpaprikát. Addig dinszteljük, amíg a hagyma pirulni kezd. Ekkor hozzáadjuk az összezúzott zellert, a kockára vágott burgonyát és kukoricát, és további 2 percig dinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával, borssal, ételízesítővel, sóval, majd hozzáöntjük a húslevest, ami teljesen ellepi a fazékban lévő hozzávalókat. Magas lángon felforraljuk, majd forrás után kb. 30-40 percig lassú tűzön főzzük. Végül beleöntjük a tejszínt és a tejet, felforraljuk, és máris tálalható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre