Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Végigkóstoltuk az édes-savanyú mártásokat, megmondjuk, melyik a tuti!

A natúr csirkemell és rizs kombónál azért lehet ízletesebb fogásokat is készíteni. Erre az egyik leggyorsabb megoldás a kész szószok milliója közül bármelyik, melyeket többnyire a hússal együtt kell kicsit megpirítani, és jók is vagyunk. Számtalan ízesítés létezik, de a héten mi most a legendás édes-savanyú fajtákat kutattuk.

Elsődleges célunk az extra ananász nélküli példányok felkutatása volt, melyek közül sikerült 6 különbözőt is beszerezni. Természetesen mindegyikben van alapból valamennyi, hogy édes legyen, de nem extra-mega-giga sok. Mintamennyiségben elkészítettük mindet, azonos húsfajtával kóstoltuk, hogy össze tudjuk őket hasonlítani.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Vitasia

Igazi távol-keleti pompában úszik csomagolása. A szósz kellően híg, ami pirítás közben egészen besűrűsödik, de nem tapad ragasztóként a húsdarabokra. Illatában sokfajta zöldséget érzünk, melyek közül domináns az ananász. Ízre berobban egy határozott paradicsomos-édes vonal, amit lassan átvesz az ananász ízvilága. A zöldségek a helyén vannak, egészen nagy darabokat találunk benne. Inkább édes, mint savanyú, de pont kellemes így.

Adatok: 460 gramm, 23% zöldségkeverék, 429 Ft

Dawtona

Az illata főleg paradicsomot áraszt magából, ami mellett meglepő, de egy erősen karakteres hagymát találunk. Veszettül sok zöldség nincs benne, ami egyből kiderül, amikor hús mellé borítjuk a szószt. Ízre csak egy pillanatig élvezzük igazán, mert utána kicsit műparadicsom és édeskés íz kezd rajta eluralkodni, ami azért nem a legkellemesebb. Az ananásznak például olyan nagy teret ebben nem hagytak, néha a paprikát is jobban kiérezhetjük. A legnagyobb baja a szósz íze önmagában.

Adatok: 360 gramm, 9% sűrített paradicsom, 7% ananász, 5% paprika, 5% sárgarépa, 4% hagyma, 329 Ft

TESZT! VAN OLYAN BOLTI PIZZAKRÉM, AMI EHETŐ? >>> 
Knorr

Keleties illata megbűvöli áldozatát, pedig színre kicsit gyanúsnak tűnik elsőre. Piacnyi zöldséghegyeket találunk benne, néha egy kanálnyi adag csak úgy roskad tőle. Ízre enyhe paradicsomosság és szolid hagymás ízvilág jellemezi, amíg nem találkozunk zöldséggel. Ott egyből dolgozik az ananász vagy a paprika. Kicsit hiányzik belőle egy meghatározó íz, ami dominálna, de amúgy a keleties egyveleget remekül megidézi.

Adatok: 525 gramm, 2,6% ananász, 3,6% zöld kaliforniai paprika, 2,5% piros kaliforniai paprika, 1,8% bambuszrügy, 679 Ft

CBA

A sok szósz, kevés zöldség elvet vallja magáénak, ami azoknak lehet csábító, akik odavannak a durván szószos húsokért. Vizezett paradicsom ízű, amiben a keleties ízeknek nyomát sem találjuk. A benne néhol elbújó zöldségek is egészen átveszik a gyatra ízű szósz ízvilágát, így azok sem igazán tudják megmenteni a mutatványt. Paradicsom némi hagymával és sok vízzel, semmi egzotikummal, valahogy így lehet a legjobban leírni.

Adatok: 360 gramm, 9% paradicsom sűrítmény, 7% ananászdarabok, 5% paprika darabok, 5% sárgarépa darabok, 4% hagyma, 239 Ft

KÓLÁS GUMICUKOR TESZT: A LEGNAGYOBB MÁRKA CSAK A HARMADIK HELYEN VÉGZETT >>> 
Heinz

Ez bizony rendesen sűrű, nem is terítődik el önmagától a serpenyőben, rendesen noszogatni kell egy fakanállal. Illatában kellemesen jelentkezik a keleties ízvilág, amiben van egy tucat hozzávaló. Ízre enyhén paradicsomos és egy-egy pilantig mentolosnak is hat, amit senki nem értett a tesztalanyok közül. A zöldségek tökéletesek, mindegyik íze hozza az elvártat.

Adatok: 500 gramm, 17% paradicsompüré, 7,4% zöld- és pirospaprika, 7% ananász, 2,9% bambuszrügy, 699 Ft

Uncle Ben’s

Ben apó aztán a legnagyobb szószmogul Dunán innen és Jangcén túl. Számtalan különböző szószt árulnak elégedett tekintetével. A szósz illatában frissességet érzünk először, majd némi paradicsomot. A szósz ízénél először az édesség dominál, ami aztán átcsap savanyú irányzatba, ahogy a neve után elvárná az ember. A zöldségek mind ízre, mind mennyiségre teljesen rendben vannak. Legnagyobb előnye, hogy a paradicsom íze szinte észrevehetetlen benne.

Adatok: 400 gramm, 13% paradicsom, 10% vöröshagyma, 6% ananász, 2,6% zeller, 2,6% zöld/piros kaliforniai paprika, 599 Ft

SÖRTESZT: A SOPRONI, A BORSODI VAGY AZ ARANY ÁSZOK A LEGJOBB? >>> 
Ítélet

Hatalmas meglepetéseknek a héten nem lehettünk tanúi. Az Uncle Ben’s hozza a tutit, a legüdébb és frissítőbb ázsiai ízekkel operál. Szorosan mögötte a második helyen a Vitasia, ami kicsit lágyabb, de még mindig kellemes ízekkel boldogít minket. A Heinz még a kifejezetten ajánlott kategória.

A Knorr már nem olyan meggyőző, főleg úgy, hogy keleties ízeket kutattunk ezen szószoknál. Egy hígabb, sokkal paradicsomosabb ízvilágot nyújt, ami már nem olyan hiteles, mint az első 3 helyezettnél tapasztalt eredmény. A Dawtona és a CBA inkább kerülendő, ezek paradicsomlék vízzel és némi bohóckodással meglegyintve, autentikus élményt nem nyújtanak.

Toplista:

1. Uncle Ben’s
2. Vitasia
3. Heinz
4. Knorr
5. Dawtona
6. Cba

MULTIVITAMINOKAT TESZTELTÜNK, SZERINTÜNK EZT ÉRDEMES MEGVENNI! >>> 
TESZT! MELYIK CSÍPŐS KETCHUPOT KERÜLJÜK EL MESSZIRŐL? >>> 
HŰTÖTT BAGUETTE TESZT: MELYIKBŐL LESZ A LEGJOBB MELEGSZENDVICS? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss