Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édes-savanyú csirkemellcsíkok bundában sült rizzsel

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A bundás csirkéhez:
  • 3-4 csirkemellfilé
  • 1 bögre kukoricakeményítő (2,5 dl-es bögrét használok a méréshez)
  • 1/4 bögre olaj
  • 2 felvert tojás
  • bors
  • Az édes-savanyú szószhoz:
  • 3/4 bögre cukor
  • 1/2 bögre ecet (kevesebb is elég, főleg, ha 20 %-os)
  • 4 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál fokhagymasó (vagy 1 gerezd fokhagyma összenyomva)
  • A sült rizshez:
  • 3 bögre főtt rizs
  • 1 bögre fagyasztott zöldségkeverék
  • 1/4 bögre szójaszósz
  • 1 kis fej hagyma feldarabolva
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 felvert tojás
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A bundás csirkéhez a megmosott csirkemelleket csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Beleforgatjuk a keményítőbe, utána a tojásba, tálcára helyezzük egyenként, majd serpenyőben megsütjük, hogy kicsit megbarnuljon a bunda, figyelve arra, hogy ne süljenek össze. Ha kész, tepsibe szórjuk.

    Az édes-savanyú szószhoz valókat jól összekeverjük, és ráöntjük a bundázott csirkére, átforgatjuk, hogy mindenhol érje. 1 órára sütőbe helyezzük 180 °C-on, negyed óránként megkeverve, hogy egyenletesen borítsa a szósz.

    Amíg a csirkemell a sütőben van, elkészítjük a sült rizst. A feldarabolt hagymát és a fagyasztott zöldségkeveréket közepes lángon olajon megpirítjuk egy serpenyőben. Amikor megpuhult, ráöntjük a rizst, a szójaszószt és a fokhagymát, kicsit hagyjuk együtt pirulni, majd a serpenyő egyik felébe toljuk. A másik felében megsütjük a felvert tojásokat, majd az egészet összekeverjük, és még pirítjuk egy kicsit, de vigyázzunk, hogy ne égjen le.

    Az elkészült bundázott csirkemelleket kivesszük a sütőből, utoljára jól átforgatjuk, és egy tálba kanalazzuk. A kész sült rizst is egy tálba öntjük, és készen is vagyunk.

Megjegyzés

Első ránézésre nagyon bonyolultnak és piszmogósnak tűnik, de egyáltalán nem az. A húst gyorsan elő lehet készíteni, és amíg a sütőben van, a rizzsel foglalatoskodunk, úgyhogy pikk-pakk elszáll az idő.

Már nagyon sokszor elkészítettem, és minden alkalommal az utolsó morzsáig elfogyott. :) Ha másnapra marad még a rizsből (mert a csirkére titokban rájártak a családtagok :D), rántottában szoktam felhasználni. Szeletelek valamilyen felvágottat, szalonnát vagy kolbászt, ráöntöm a rizst, majd a felvert tojásokat, és kész is.

opalcat
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin