Elkészítés: A bundás csirkéhez a megmosott csirkemelleket csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Beleforgatjuk a keményítőbe, utána a tojásba, tálcára helyezzük egyenként, majd serpenyőben megsütjük, hogy kicsit megbarnuljon a bunda, figyelve arra, hogy ne süljenek össze. Ha kész, tepsibe szórjuk.
Az édes-savanyú szószhoz valókat jól összekeverjük, és ráöntjük a bundázott csirkére, átforgatjuk, hogy mindenhol érje. 1 órára sütőbe helyezzük 180 °C-on, negyed óránként megkeverve, hogy egyenletesen borítsa a szósz.
Amíg a csirkemell a sütőben van, elkészítjük a sült rizst. A feldarabolt hagymát és a fagyasztott zöldségkeveréket közepes lángon olajon megpirítjuk egy serpenyőben. Amikor megpuhult, ráöntjük a rizst, a szójaszószt és a fokhagymát, kicsit hagyjuk együtt pirulni, majd a serpenyő egyik felébe toljuk. A másik felében megsütjük a felvert tojásokat, majd az egészet összekeverjük, és még pirítjuk egy kicsit, de vigyázzunk, hogy ne égjen le.
Az elkészült bundázott csirkemelleket kivesszük a sütőből, utoljára jól átforgatjuk, és egy tálba kanalazzuk. A kész sült rizst is egy tálba öntjük, és készen is vagyunk.