Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édes-savanyú csirkemell

Hozzávalók

  • Az édes-savanyú csirkemellhez:
  • 1 dl olaj
  • 2 fej hagyma (közepes)
  • 1 db kaliforniai paprika (nagyobb)
  • 1 db sárgarépa (közepes)
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 fej fokhagyma
  • szójaszósz
  • wok fűszerkeverék
  • 1 ek méz
  • 3 dl paradicsomlé (100 %-os)
  • 1 ek keményítő
  • A körethez:
  • 20 dkg rizs
  • ételízesítő
  • 60 dkg hasábburgonya (mirelit)
  • olaj

Elkészítés

    1. Kevés olajon megpiríjuk a két fej hagymát, a kaliforniai paprikát felcsíkozva, a vékonyra szeletelt sárgarépát, majd a 40 dkg csíkozott csirkemellet. Jól összesütjük őket, majd 1 gerezd zúzott fokhagymát, pár csepp szójaszószt, ízlés szerint wok fűszerkeveréket adunk hozzá.
    2. Ezután hozzáadjuk a mézet és a paradicsomlevet, majd addig főzzük, ameddig a hús megpuhul. Ezután egy evőkanál étkezési keményítőt elkeverünk kb 1 dl vízben majd a húsra öntjük. Kicsit felforraljuk és kész. A keményítőtől lesz sűrű, fényes szaftja.
    3. A rizs t sóval és ételízesítővel ízesítjük és addig főzzük, ameddig megpuhul és „pergős” lesz, azaz nem ragadós. A hasábburgonyát forró olajban kisütjük.

    SÜLT PARADICSOMOS-PAPRIKÁS CSIRKEMELL RIZZSEL>>> 

    SZAFTOS CSIRKEMELL KUKORICÁS RIZZSEL>>> 

    SAJTTAL-SONKÁVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL>>> 

     

Megjegyzés

Pikáns ízvilágú étel.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin