Elkészítés: A tésztát kifőzzük. Amíg a tészta fő, a darából pirított darát készítünk, mint a darás tésztának. A diót megdaráljuk, és összekeverjük a cukorral. Ezután egy jénai edénybe sorba rakjuk a hozzávalókat a következőképpen: egy sor tészta, rá a pirított dara, megint egy sor tészta, arra rásimítjuk a lekvárt, majd az utolsó réteg tészta. Ennek a tetején szépen elsimítjuk a cukros darált diót. Az olajat megforrósítjuk, és ráöntjük a dióra. Akkor jó, ha habzik. Sütőbe tesszük és átforrósítjuk. Tálalásnál ügyeljünk, hogy minden rétegből kerüljön a tányérra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre