Édes puliszka fahéjas szilvával

Hozzávalók

  • 6 dl tej
  • 4 ek kukoricadara
  • 3 db tojás
  • 1/2 db vaníliarúd
  • 5 ek kristálycukor
  • 2 ek porcukor
  • 3 ek méz
  • 1/2 kg magozott szilva
  • 2 cl szilvapálinka
  • 1 kk őrölt fahéj

Elkészítés

    1. A kukoricadarát a tejben lassú tűzön kevergetve elkezdjük főzni, közben beletesszük a kikapart vaníliát és a kristálycukrot.
    2. Amíg fő, szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját alaposan kikeverjük egy kanál tejjel, a fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral. 
    3. Amikor besűrűsödött a daránk, belekeverjük a tojássárgáját, és további 1 percig főzzük, majd óvatosan, a tűzről levéve, még forrón belekeverjük a tojások felvert habját. Vízzel kiöblített formába töltjük őket, és hűtőbe tesszük.
    4. A szilvákat félbevágjuk, egy edénybe tesszük, 1dl vizet öntünk alá, és elkezdjük lassú tűzön főzni. Közben hozzáadjuk a mézet és a pálinkát. Addig pároljuk, amíg elkezd a szilva kicsit szétesni, ekkor hozzáadjuk a fahéjat is. (Ha túl sűrű - a szilvától függ - teszük még egy kis vizet hozzá.
    5. Amikor kihűlt a puliszka, kiborítjuk egy tányerra és elrendezzük körülötte a forró szilvát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin