Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes polenta sült szilvával és pirított dióval

MME MME
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg kukoricadara
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 1/4 rúd bourbon vanília
  • csipet só
  • A sült szilvához:
  • 8 db nagyszemű szilva
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dkg vaj
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csillagánizs
  • 1 marék dió
  • A borredukcióhoz:
  • 3 dl vörösbor
  • 3 evőkanál cukor
  • 6 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: Felforraljuk a tej és tejszín keverékét a mézzel és a vanília kikapart magjaival, hozzáadjuk a polentát, és folyamatosan kevergetve megfőzzük egy csipet sóval, a végén hozzákeverjük a vajat. Hagyjuk kihűlni.

A borredukcióhoz a cukrot karamellizáljuk, beledobjuk a fahéjat és a csillagánizst, felöntjük a borral, és felére redukáljuk, a végén hozzáadjuk a vajat.

A szilvákat félbevágjuk, olvasztott cukron a vágott felével lefele megpirítjuk, hozzáadjuk a vajat, folyamatosan rázogatva felolvasztjuk benne a vajat. A diót durvára vágjuk, sütőben megpirítjuk.

Az édes polentát poharakba szedjük, rárakjuk a szilvát, majd meglocsoljuk a borredukcióval, végül meghintjük a ropogós dióval.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója.

További fotókat, tippeket és trükköket a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss