Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes málé szőlőszósszal

60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 bögre kukoricadara
  • 1 bögre búzaliszt
  • 1 bögre gríz
  • 2 tojás
  • 1 bögre joghurt
  • 1/2 bögre tej
  • 1/2 bögre olaj
  • 1/4 bögre nyírfacukor (vagy 1/2 bögre cukor)
  • 1 narancs héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A szószhoz:
  • 1 kg szőlő
  • 2-3 kanál nyírfacukor (vagy cukor)
  • 1 kanál étkezési keményítő

Elkészítés

Elkészítés: Összekeverjük a száraz hozzávalókat egy tálban, egy másikba beletörjük a tojásokat, hozzákeverjük a joghurtot, a tejet, az olajat, majd összevegyítjük az egészet.

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Amíg a sütő melegszik, addig a kukoricadara megszívja magát a nedves hozzávalókkal.

Két kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és legalább 35 percet sütjük (tűpróba!).

A szőlőszószhoz a szőlőszemeket feltesszük főni 2 kanál vízzel, 10-15 perc után szitán áttörjük, a keményítőt 2-3 kanál hideg vízzel feloldjuk, hozzáadjuk a szőlőléhez, és lassan forralva besűrítjük.

A langyosra hűlt édes málé szeletre öntve fogyasszuk!

Ezek is érdekelhetnek