Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-krémes rizs

MME MME
1 4.5/5
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 30 dkg barackbefőtt
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak csokoládés pudingpor
  • 1 tasak puncsos pudingpor
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • gyümölcsök
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Előkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és 3 dl, picit sós forró vízben, lefedve feltesszük főni.

Elkészítés: A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a kókuszreszelékkel felforraljuk. Amikor a rizs beitta a vizet, ráöntjük a forró tejet, és letakarva, nagyon óvatosan tovább főzzük, gyakran keverjük. Amikor már majdnem beitta a tejet is, lekapcsoljuk a tüzet, a rizst 20-30 percig állni hagyjuk, de nem emeljük fel a fedőt róla. Amikor teljesen megpuhult a rizs, kiszedjük, hogy hűljön. Apróra vágjuk a lcsepegtetett barackot, és belekeverjük a langyos rizsbe. A puding- vagy kuglófformába belenyomkodjuk a rizs harmadát. A krémhez a tej és cukor feléből, csokoládés pudingporból pudingot főzünk (a csomagon olvasható utasítás szerint dolgozzunk!). Várunk 5-10 percet, akkor elkészítjük a maradék tejjel és cukorral a puncsos pudingot, és ráöntjük a csokira. Amikor az is megkötött, az egészet befedjük a maradék rizzsel, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk a formából, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 548 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss