A palacsinta sokunk kedvence: gyorsan elkészíthető, egyszerű édesség, amit a töltelékekkel tudunk még változatosabbá, különlegesebbé tenni. Ha már unod a megszokott ízeket, válassz az alábbi finomságok közül!
1. NARANCSSZÓSZ (GOFRIKHOZ ÉS PALACSINTÁKHOZ) >>>
2. HÁZI NUTELLA EGYSZERŰEN >>>
3. LEMON CURD (ANGOL CITROMKRÉM) >>>
4. SŰRŰ VANÍLIASZÓSZ >>>
5. MEGGYSZÓSZ EGYSZERŰEN >>>
6. CSOKIKRÉM >>>
7. ALMASZÓSZ >>>
A tökéletes palacsinta receptjét keresed? Hoztunk olyat is!
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csipet só
- 3/4 dl olaj (+ a sütéshez)
Elkészítése:
- A palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük. Használhatunk hozzá robotgépet is.
- Hozzámérjük a lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül hozzáadjuk a szódát, vagy a szénsavas ásványvizet is.
- Nagyon fontos, hogy csomómentesre keverjük a palacsintatésztát. Sütés előtt pihentessük legalább 10-15 percet.
- Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. Hagyjuk, elterülni a serpenyőben.
- A palacsintákat egyenként kisütjük mindkét oldalukon.
- Ízlés szerinti töltelékkel töltjük és feltekerjük, vagy hajtogatjuk. Megszórhatjuk porcukorral is, de nagyon jól illik hozzá a csokoládészósz és a vaníliasodó is.