Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes kelt tészta - alaprecept

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nedves hozzávalók kerülnek elsőként a dagasztótálba: a tej, az összes tojás és az élesztő, amiket az élesztő oldódásáig kevertetünk a géppel. Ezután beletesszük a liszteket, a cukrot és a sót.
  2. Amikor összeállt a tészta, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, kisebb darabokban, majd  sima tésztát dagasztunk belőle.
  3. Vékonyan lisztezett munkalapon gömbölyítjük a tésztát, majd egy deszkán, lefedve pihentetjük 1 órát vagy hűtőben egy éjszakát.
  4. Téglalap alakúra, és kb. 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és a sütemény jellegének megfelelően tovább dolgozunk vele. Készülhet belőle túrós táska, fahéjas csiga vagy málnás tekercs.

AZ ALAPRECEPT, ÉS A BELŐLE KÉSZÜLT TÚRÓS TÁSKA, A MÁLNÁS TEKERCS ÉS A FAHÉJAS CSIGA ELKÉSZÍTÉSÉT ÉS A TÖLTELÉKEK RECEPTJÉT ITT TALÁLOD! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss