Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes-fuszeres dinnyesaláta

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 100 ml almalé
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 db fahéjrúd
  • 4 db csillagánizs
  • 50 dkg görögdinnye
  • 50 dkg sárgadinnye (sárga belü)
  • 50 dkg sárgadinnye (zöld belü)

Elkészítés

  1. Egy kis lábasba öntjük az almalevet a 100 ml vízzel. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjrudakat és a csillagánizst. Felforraljuk, majd addig főzzük, míg kissé szirupos nem lesz. Ezután vegyük levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  2. A dinnyéket kimagozzuk, majd dinnyevájóval kis golyókat vájunk  a gyümölcshúsból, amiket egy tálba teszünk. Meglocsoljuk a fűszeres-szirupos öntettel, majd lefedjük, és betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

 

 

Megjegyzés

Fűszerezhetjük a gyümölcsöket frissen reszelt gyömbérrel, mentával, kardamommal vagy szegfűszeggel is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss