Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édes-fűszeres csirkeszárnyak sárgabarack csatnival

Hozzávalók

  • 20 dkg sárgabarack
  • 2 ek barnacukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk chilipaszta (vagy 1 db chilipaprika )
  • 1 ek gyömbérszirup (vagy 2 cm-es gyömbér)
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 tk Worchester szósz
  • 1 tk curry
  • 2 ek olívaolaj
  • 16 db csirkeszárny
  • 1,5 dl fehérbor

Elkészítés

    1. A sárgabarackot kimagozzuk, a vöröshagymát apróra felvágjuk, ha friss gyömbért használunk, akkor azt lereszeljük.
    2. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd mehet hozzá az apróra vágott vöröshagyma. Megszórjuk egy csipet sóval, és elkezdjük párolni. Amikor már kezd üveges lenni, rászórjuk a barnacukrot, és addig pároljuk, míg a cukor kicsit karamellizálódik, és a hagyma üveges lesz.
    3. Ezután mehet mellé a kimagozott sárgabarack, majd ízlés szerint fűszerezzük. Felforraljuk, majd kisebrre vesszük a lángot. Kevergetés mellet 20-25 percig főzzük, amíg kellően sűrű nem lesz.
    4. A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Ezután mindegyiket alaposan megforgatjuk a kihűlt a sárgabarack csatniba.
    5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymás mellé helyezzük a bepácolt csirkeszárnyakat . Kb. egy órát állnak, hogy az ízek jól átjárják.
    6. A húsok alá bort öntünk, majd a tepsit fóliával lefedjük. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 35 percig puhára pároljuk, majd eltávolítjuk a fóliát és magasabb hőfokon, pirosra sütjük.

    IGAZÁN ROPOGÓS CSIRKESZÁRNY  >>>

    BACONBE GÖNGYÖLT CSIRKECOMB  >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin