Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édes és sós kifli

Hozzávalók

  • 4 dkg friss élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1,25 bögre tej (3 dl)
  • 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • 1,5 bögre rétesliszt (25 dkg)
  • 1/2 bögre étolaj (1 dl)
  • 2 tk só
  • + 5 dkg vaj a kenéshez
  • A sós tetejére:
  • 1 db tojás felverve
  • durva szemű só
  • köménymag
  • szezámmag
  • reszelt sajt
  • Az édes tetejére:
  • 2 ek olvasztott vaj
  • A szóráshoz:
  • 4 ek cukorral elkevert kakaópor

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk, melyet duplájára kelesztjük.
    2. A megpihent, megkelt tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd egyenként, körülbelül két-három milliméter vastagságú körlappá nyújtjuk őket. Megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal, és 8 cikkre vágjuk őket.
    3. A cikkeket a szélesebbik felüknél fogva kiflikké tekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk őket. A tetejüket a felvert tojással megkenjük, majd megszórjuk, sajttal, sóval, szezámmaggal, köménnyel, vagy amivel csak szeretnénk.
    4. Édes változathoz a 2/3 rész tésztát elfelezzük. Egyenként gömbölyűre nyújtjuk, lekenjük olvasztott vajjal, és bőven megpihtjük a cukrozott kakaóporral és feltekerjük.
    5. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, körülbelül 15 perc alatt aranyszínűre sütjük őket. Jó étvágyat!

    15 ISTENI HÁZI KIFLI, ZSEMLE, KENYÉR, HOGY NE KELLJEN TÖBBÉ A SARKI PÉKHEZ MENNED >>> 

    PÉKSULI SZABIVAL: TÖKÉLETES SÓS VAJAS TÉSZTA KIFLIHEZ, ZSÖMLÉHEZ, CSIGÁHOZ >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom kifliket sütöttem tegnap. 1/3 része sós ,a megmaradt rész édes. Bögre mérete: 2,5 dl

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin