Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk, dagasztunk, melyet duplájára kelesztjük.
A megpihent, megkelt tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd egyenként, körülbelül két-három milliméter vastagságú körlappá nyújtjuk őket. Megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal, és 8 cikkre vágjuk őket.
A cikkeket a szélesebbik felüknél fogva kiflikké tekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk őket. A tetejüket a felvert tojással megkenjük, majd megszórjuk, sajttal, sóval, szezámmaggal, köménnyel, vagy amivel csak szeretnénk.
Édes változathoz a 2/3 rész tésztát elfelezzük. Egyenként gömbölyűre nyújtjuk, lekenjük olvasztott vajjal, és bőven megpihtjük a cukrozott kakaóporral és feltekerjük.
180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütés programon, körülbelül 15 perc alatt aranyszínűre sütjük őket. Jó étvágyat!