Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édes-csípős szezámmagos csirke

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemell
  • 5 dkg szezámmag
  • 1 teáskanál Erős Pista
  • 1 dl méz
  • 30 dkg lisz
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • ízlés szerint só
  • cukor
  • 20 dkg rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 dl víz
  • 1 leves kocka
  • 5 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellet nem túl kicsi darabokra felkockázzuk, majd pár percig megpároljuk.

    Közben a tojást, a lisztet, a tejet, pici sót és cukrot összekavarjuk.

    A megpárolt csirkemellet lisztbe forgatjuk, egyesével belemártjuk a masszába, majd bő olajban aranybarnára sütjük.

    A mézet, a csípős paprikakrémet és a szezámmagot összekavarjuk, és a kisült csirkemellet benne megforgatjuk. Így finom édes-csípős ízhatást érünk el.

    A tojásos rizshez a hagymát és a megmosott rizst megpirítjuk, közben a vizet mellette felforraljuk, és hozzáöntjük, a leveskockát beletesszük, sózzuk, borsozzuk.

    Az 5 tojást összekavarjuk, beletörjük a fokhagymát, majd rántottának megsütjük, és villával apróra törjük.

    A rizst és a tojást összekavarjuk, és a szezámmagos csirkével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

liviatokar
Fantasztikus ez a recept! Imádtuk. Egyedül ezt a lépést hagytuk ki, mert szerintünk felesleges: \"A megpárolt csirkemellet lisztbe forgatjuk.\"

Hasonló Receptek

Magazin