Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Eclair fánk Edit módra

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl víz
  • 2 dl ét olaj
  • csipet só
  • 1 teáskanál porcukor
  • A krémhez:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl habtejszín
  • A fánkok díszítéséhez:
  • 4-5 dkg csokoládé
  • 1-2 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a vizet a sóval, az olaj jal és a cukorral feltesszük forrni, majd apránként hozzákeverjük a lisztet addig, míg az edény falától el nem válik. Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Addig keverjük, míg szép fényes masszát kapunk.

    Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (kettőre fért rá). A tésztamasszát habzsákba tesszük, és csík alakban nyomjuk a fánkokat.

    A sütőt 220 fokra előmelegítjük, egy hőálló edénybe vizet teszünk a tűzhely aljába. 220 fokon sütjük 20 percig, addig nem nyitjuk ki az ajtót, mert különben a fánk összeesik. 20 perc után 160 fokon sütjük addig, míg jó ropogós lesz.

    A sütőből kivéve recés élű késsel kettévágjuk.

    A krémhez a vaníliás pudingport a cukrokkal és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, és felfőzzük. A tojásfehérjéket a 10 dkg cukorral keményre verjük, és apránként a vaníliás krémbe dolgozzuk. Vissza tesszük a tűzre, és még 3-4 percig kézi botmixerrel simára keverjük, főzzük.

    A krémet habzsákba töltjük, és a fánkokat töltjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére - úgyszintén habzsákba téve - tesszük. A fánk tetejét ráillesztjük, és olvasztott csokival díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ditti56
Sok sikert hozzá kedves Vira. Várom a véleményed. Üdv:Edit.
haszvir
Nagyon szeretem, de még nem csináltam. El fogom készíteni lehet, hogy még ma. Gratulálok! Köszönöm Vira

Hasonló Receptek