Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ecetes tészta a la Mami

MME MME
3.5/5
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókat nagyon rugalmas, klassz kis tésztává kell gyúrni. Jót tesz neki, ha áll, akár egy egész éjszakát is, de ha nincs rá mód, azonnal is süthető. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtom, és kerek formával kiszaggatom, félbehajtva dióval, mákkal, lekvárral ízlés szerint megtöltöm, sütöm, és még forrón vaníliás porcukorba forgatom. Ha ugyanebbe a tésztába csipetnél több sót teszek, akkor stanglinak, perecnek is szaggathatom, ekkor tojással kenve, sajttal, köménnyel szórva sütöm pirosra, ropogósra. Célszerű dupla adagot készíteni, felét édesnek, felét sósnak kisütni. Olcsó, egyszerű, gyors és nagyon finom.

Megjegyzés

Ha sósnak csinálom, akkor jól át kell sütni, szép pirosra, mert fakón íztelen. Ha édesnek csinálom, jól össze kell nyomkodni, sűrűn lehet a tepsibe rakni, mert az ecettől ez inkább összemegy, nem nő meg és nem ragad össze. - MME

Ezek is érdekelhetnek