Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ecetes-sós lében marinírozott laskagomba

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • 1 kg laskagomba
  • 1 tk só
  • 1,5 dl fehérborecet
  • 1 csipet cukor
  • 1 csokor tárkony
  • 10 szem bors
  • 1 cm friss gyömbér
  • 1 kis üveg (száras) kapribogyó
  • 3 tk hidegen sajtolt olaj

Elkészítés

  1. A laskagombát konyhai papírtörlővel letisztogatjuk, és egyforma darabokra vágjuk.
  2. Egy edényben 1 l vizet elkeverünk a sóval, az ecettel és a cukorral. A leöblített tárkonnyal együtt felforraljuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a borsot, a feldarabolt gyömbért, valamint a kapribogyót. A gombát visszatesszük a lébe, 10 percig főzzük, végül fedő alatt marinírozzuk 1 napig.
  3. A gombát kivesszük a főzetből, kihűtjük, és elosztjuk az üvegekben. Az újraforralt levet a gombára merjük. A tetejére csorgatjuk a felforrósított olajat, és az üvegeket lezárjuk.
A marinírozott laskagomba legalább 6 hónapig eltartható. Kiválóan illik hideg húsokhoz, vagy egyszerűen csak ropogós sült krumplihoz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss