Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ecetes sonka

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A sonkákat puhára főzzük babérleveles vízben, melybe beletesszük a megpucolt hagymát is.

Amíg a sonka fő, 3-4 deci vízből, cukorral és ecettel salátaalapot készítünk ízlés szerint, ki az édesebb, ki a savanykásabb ízt kedveli.

A puhára főtt sonkaszeleteket kivesszük a vízből, felhevített serpenyőben egy csepp olajon megpirítjuk, ízlés szerint meg lehet borsozni.

A megpirult sonkákat kivesszük a serpenyőből, és a sonkaszeletekből kisült zsírba tesszük a lisztet és az apróra vágott fokhagymát, megpirítjuk kissé. Ehhez hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük az előzőleg elkészített salátaalaplével, csomómentesre keverjük, és beletesszük a sonkaszeleteket. Miután a szósz besűrűsödött, megszórjuk egy kis kakukkfűvel a tetejét.

Igen pikáns, különleges ízű ételt kapunk. Főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok.

Ezek is érdekelhetnek

Friss