Elkészítés: A sonkákat puhára főzzük babérleveles vízben, melybe beletesszük a megpucolt hagymát is.
Amíg a sonka fő, 3-4 deci vízből, cukorral és ecettel salátaalapot készítünk ízlés szerint, ki az édesebb, ki a savanykásabb ízt kedveli.
A puhára főtt sonkaszeleteket kivesszük a vízből, felhevített serpenyőben egy csepp olajon megpirítjuk, ízlés szerint meg lehet borsozni.
A megpirult sonkákat kivesszük a serpenyőből, és a sonkaszeletekből kisült zsírba tesszük a lisztet és az apróra vágott fokhagymát, megpirítjuk kissé. Ehhez hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük az előzőleg elkészített salátaalaplével, csomómentesre keverjük, és beletesszük a sonkaszeleteket. Miután a szósz besűrűsödött, megszórjuk egy kis kakukkfűvel a tetejét.
Igen pikáns, különleges ízű ételt kapunk. Főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre