Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ecetes hal

MME MME
4 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • bármilyen hal (én ponttyal készítem)
  • cukor
  • hagyma
  • babérlevél
  • egész bors
  • ecet
  • A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlyemorzsa
  • zsiradék a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A halat bepanírozom és zsírban (ki miben szereti) szokásos módon megsütöm.

Egy jól zárható edényben lerakok egy sor megpucolt és karikára vágott hagymát (egy sor kb. egy fej hagyma), utána egy sor kisült halat, így rétegezem.

Mikor ez kész, vizet forralok cukorral, sóval, babérlevéllel, borssal - mintha savanyúságot készítenék -, a végén teszem bele az ecetet. Mennyiséget azért nem írok, ki milyen édesen, savanyúan, sósan szereti. Azért az ecetnek dominálni kell!

Még így forrón ráöntöm a halra, és mehet a hűtőbe érni. Minél tovább érik, annál finomabb.

Ezek is érdekelhetnek

Friss