Ecetes hal

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • bármilyen hal (én ponttyal készítem)
  • cukor
  • hagyma
  • babérlevél
  • egész bors
  • ecet
  • A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlyemorzsa
  • zsiradék a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A halat bepanírozom és zsírban (ki miben szereti) szokásos módon megsütöm.

    Egy jól zárható edényben lerakok egy sor megpucolt és karikára vágott hagymát (egy sor kb. egy fej hagyma), utána egy sor kisült halat, így rétegezem.

    Mikor ez kész, vizet forralok cukorral, sóval, babérlevéllel, borssal - mintha savanyúságot készítenék -, a végén teszem bele az ecetet. Mennyiséget azért nem írok, ki milyen édesen, savanyúan, sósan szereti. Azért az ecetnek dominálni kell!

    Még így forrón ráöntöm a halra, és mehet a hűtőbe érni. Minél tovább érik, annál finomabb.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

sulyok zsuzsanna 5 évvel ezelőtt
Én is nagyon köszönöm ezt a receptet: kíváncsiságból beírtam a keresőbe \"ecetes hal\", és nagyon megörültem, hogy volt valaki aki ismeri és be is írta! Győr környékén valóban nagyon ismert és kedvelt, itt az észak-magyarországi részen, ahol jelenleg élek, nem ismerik. Csináltam már -\"bolti, tengeri, rántotthalból\"- is, úgy is finom lett. Én is nagyon ajánlom, próbáljátok ki a receptet.
gy.eva 8 évvel ezelőtt
A gyermekkorom jut eszembe erről a receptről. A nagymamám rengetegszer készítette. Ő győri volt, nem csak a kisalföld tradicionális étele ez. Mindegy, akárhonnan is származik, ISTENI JÓÓÓÓÓÓÓ!
Zsuzska 9 évvel ezelőtt
Én kevés koriandermagot is teszek bele. Próbáljátok ki, nagyon finom ízt ad neki.
9 évvel ezelőtt
Még óbudai sváb nagymamámtól lestem el! A Karácsony esti rántott hal maradékát az ecetes-hagymás krumpli salátába dugva ,másnap reggel már ehetö a marinirozott hal ! A ponty a legfinomabb! e nélkül nem karácsony a karácsony. Kabóca

Hasonló Receptek