Ecetes-hagymás burgonyasaláta

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kg burgonya (kifli vagy főzni való)
  • 3 nagy fej lilahagyma
  • 2 cm-es darabka friss torma reszelve
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 10 %-os ételecet vagy borecet
  • ízlés szerin:
  • durvára darált színes bors
  • cukor
  • víz
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, ne főzzük szét.
    A lilahagymát vékonyra szeleteljük, megsózzuk, majd a többi hozzávalóval egy ecetes öntetet készítünk.

    A megfőtt, megpucolt burgonyát karikákra vágjuk, és beleforgatjuk az ecetes öntetbe.

    Húsok mellé köretként kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kovács Kata 6 évvel ezelőtt
Köszönöm! Pont erre gondoltam... vagy 20 éve ettem ilyet és nem emlékeztem, hogy kell-e bele tejföl vagy majonéz... De így a tökéletes...!!!

Hasonló Receptek

Magazin