Elkészítés: A céklákat megfőzőm, majd hideg vízzel lehűtöm. Kézzel lehámozom a héját, lepucolom a maradékokat, és 3-4 mm vastag szeletekre vágom.
A befőttes üvegeket kiforrázom, majd mindegyik üveget teleteszem a cékladarabokkal. Mindegyik üvegbe szórok 1 kiskanál sót, 1 kiskanál római köményt és 2-3 szeletke megpucolt gyömbért, körömnyi babérlevelet és 1 evőkanál cukrot. Minden üvegbe (750 ml-es) 1 dl 10 % ecetet töltök.
Egy lábasban forrni teszem a tiszta vizet, amikor felforrt, óvatosan az üvegeket teletöltöm. Szalicillal meghintem és lezárom. Másnap már fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre