Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ecetes cékla (savanyúság)

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg cékla
  • 1 ek só
  • 5 dl víz
  • 3 ek ecet (20 %-os)
  • 5 ek cukor
  • 1 tk köménymag

Elkészítés

    1. A céklát sós vízben puhára megfőzzük. Kihűtjük, megpucoljuk, vékonyan legyaluljuk vagy felkarikázzuk.
    2. A vízhez hozzákeverjük az ecetet és a cukort, és köménymaggal ízesítjük. Beletesszük a céklát, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.


      Még több savanyúság házilag >>>
       

      A legjobb receptek céklával >>> 

Megjegyzés

Én most őrölt köménnyel készítettem, mert nem volt itthon köménymag.

Kiscsimpi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin