Elkészítés: Ha friss paradicsomból készítjük, akkor dobjuk őket forró vízbe fél percre, aztán könnyen lejön a héjuk. Negyedeljük, a magokat vágjuk ki, s daraboljuk még apróbbra. Ha konzervből készül, akkor csak össze kell darabolni a paradicsomokat, és lével együtt főzhetjük.
Egy széles, nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat az olívaolajjal, s mikor már kissé megbarnul a vaj, tegyük bele a vékonyra szelt fokhagymát, a fahéjat és teafüvet, és kevergessük 1 percig. Arra vigyázzunk, hogy ne égjen meg a fokhagyma, közepes lángon főzzük. Adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk, cukrozzuk, frissen őrölt borssal ízesítsük. Kóstoljuk menet közben. Nagy lángon kell rotyogtatni, időnként megkeverve. Addig főzzük, míg jól besűrűsödik, ez kb. 30 perc.
Hagyjuk kihűlni, hűtőszekrényben 1 hétig is eláll. Húsokhoz, grill ételekhez, de sajtokhoz is jól illik.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre