Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dzsafi bemutatkozik

Én is hadd kívánjak minden jót Mindenkinek! Lovranits Miklós néven anyakönyveztek Szombathelyen, 43 évvel ezelőtt.

33 fedőnevem közül leginkább a Miksa a favorit, de itt a Mindmegettén Dzsafi a nick nevem, ez alatt követek el mindenféle galádságot honfitársaim ízlelőbimbóival szemben. Itt keveredtem össze két hasmester barátommal, Nanival és Norddal. Hamar kiderült, hogy közös húrokat pengetünk, így hát úgy gondolták, legyen a duóból trió, én pedig „nagy duzzogva” hagytam magam elcsábítani-(azért sokat nem kellett kérlelni ám).

Tősgyökeres „vazsi” vagyok (ez Vas megyét jelenti, az itteni titkos kóddal), éppen ezért szép Zalából hoztam feleséget magamnak, idestova már 22 éve. Jó választás volt, hiszen született egy gyönyörű lányunk, és a tetejébe még új ízekkel, ételekkel gazdagodtam, így konyhánk, mondhatni interkontinentális…

A főzésen kívül még óriási könyvmoly és zenegyűjtő vagyok, mindent falok, ami történelmi, fantasy, sci-fi, krimi, valamint kortárs vers. Zenében keményvonalas vagyok, hard rock, symphonic metal, guth, thrash, punk jöhet minden mennyiségben. Ifjúkoromban atletizáltam, közelebbről súlyt löktem, így hát alkatom mára - mondhatni - mackós.

Ételben a sültek a kedvenceim, de egy jó pörköltért mindenre képes vagyok, és ha már langyos szelek fújdogálnak a Parkerdőben, akkor sebes vágtában, szomszédostól, mindenestől irány a grill és a bogrács. Visszük kutyánkat is, Dzsafit – ő a névadóm, aki egy hat éves pekingi palotakutya, lányom szíve csücske. Persze kényeztetjük mi is rendesen, csak ritkán férünk hozzá. Nagy ínyenc és bélpoklos, ha meglátja a szakácskést a kezemben, földöntúli hangok kiadására képes, és olyan pofátlanul kunyerál, mintha macska lenne.

Vásárolni kis boltokban szeretek, meg van a jól bejáratott köröm, igaz, több időbe telik, mintha a közeli szupermarkecben dobálnék a kosaramba mindenfélét, de számomra ez egy szertartás, aminek meg kell adni a módját.

Hát, magamról ennyit, usgyi a konyhába, és főzzünk valami fenomenálisat!

Kézre álló fakanalat mindenkinek!

Ezek is érdekelhetnek

Friss