Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Durván ropogós fűszeres chips házilag! Ez a titka!

Örök dilemma, hogyan lehet otthon is ropogós, és vékony chipset előállítani. Találtunk egy tuti megoldást, ráadásul sem sok olaj, sem sima krumpli nem kell hozzá!

Mindenki vágyik egy kis nasira olykor! Ráadásul, ha nem habzsolunk, hanem mértékkel eszünk ezekből a finomságokból, akkor nem lesz semmi baj. Az sem mindegy persze egy chips esetében, hogy olajban, vagy sütőben készült, ahogyan az is fontos, hogy hagyományos burgonyából, vagy édeskrumpliból állították elő. 

Mi most egy tepsiben készült, ropogós és brutálisan fűszeres édesburgonyából készült nasit hoztunk. Elegendő lépésről lépésre követni a tippeket, és neked is sikerülni fog elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb édesburgonya
  • 1 ek olíviaolaj
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 ek csilipor (elhagyható)
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk mustárpor
  • 2 tk só
  • 1/2 tk őrölt bors
  • 2 db újhagyma
  • 1 doboz tejföl

Elkészítés:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Az édesburgonyát megmossuk, de nem hámozzuk meg! Nagyon vékony szeletekre vágjuk, még jobb, ha gyalut használunk! 
  3. A krumplira öntjük az olajot, és a kezünkkel alaposan összeforgatjuk, hogy minden szeletre jusson.
  4. Egy nagyobb tálba beleöntjük a fűszereket és a keményítőt. Egy kanállal összekeverjük, majd ráborítjuk az olajos krumplit. Figyelünk, hogy jól bevonja a fűszer a krumplit.
  5. Egy nagyon tepsit, és egy sütőrácsot veszünk elő. A rácsot a tepsibe helyezzük, és erre sorakoztatjuk fel a krumplit. 180 fokon, 20-25 percig sütjük.
  6. Közben a tejfölt egy tálba öntjük. Sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott újhagymát is beleszórjuk. Amint a burgonya kihűlt, lehet is tunkolni! 

Hol hibázhatsz?

  • Ha nem várod meg, hogy a krumpli kihűljön!
  • Ha nem rácsos tepsit használsz, így pedig a krumpli közepe puha marad, míg a szelei megéghetnek.
  • Ha túlságosan magas hűfokot használsz.

 6 KÉRDÉS 6 VÁLASZ A KALÓRIÁRÓL AMIT MINDIG IS TUDNI AKARTÁL! 

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: ARANYGALUSKA VANÍLIASODÓVAL 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin