Keress receptre vagy hozzávalóra

Durresi spenótleves

Hozzávalók

  • 40 dkg friss spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gorgonzola sajt
  • 1 db tömlős zöldfűszeres sajtkrém
  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 tk vegeta

Elkészítés

    1. A spenótot megtisztítjuk, majd feltesszük főni 1 liter vízben a fokhagymával, a vegetával és a vajjal, majd botmixerrel pépesítjük.
    2. Visszatesszük a tűzre, habverővel kevergetjük, közben hozzáadjuk a darabolt gorgonzolát és a sajtkrémet. Alaposan elkeverjük. 
    3. A lisztet elkeverjük a tejszínnel és kb. 1 dl vízzel, majd ezzel sűrítjük a levest. Miután felforrt, levesszük a tűzről. Pirított zsemlekockával és reszelt parmezánnal tálaljuk. 

Megjegyzés

Ezt a levest Durresben ettem, és nagyon finom volt.

Hanzlzita
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin