Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duplatúrós rakott palacsinta

5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 20 dkg túró
  • 5 dkg tejföl
  • bő 1 kiskanál gyümölcscukor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál olaj a tésztába
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg fehérliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1/2 l szódavíz
  • kb. 3 dl tej (először csak kettőt tegyünk hozzá a biztonság kedvéért, de majd látni fogjuk, hogy a teljes kiőrlésű liszt megdagad kicsit, kelleni fog a harmadik deci tej is)
  • kb. 1 dl olaj a kisütéshez
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 1,5 evőkanál tejföl
  • 1 dl sűrű tejszín
  • 4 bő teáskanál gyümölcscukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A rétegezéshez:
  • tejföl
  • gyümölcscukor ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintákhoz a tejfölt, a túrót, a cukrot és a tojásokat alaposan összekeverem, hozzádolgozom az olajat, majd a szárazanyagokat (lisztek, sütőpor) is apránként, s mikor már nem lehet jól keverni, akkor kezdem adagolni a tejet, végül a szódavizet. Egy kevés időt adjunk neki, hogy elérje a megfelelő sűrűséget, kb. 15 perc kell ahhoz, hogy lássuk, mennyire szívja meg magát a liszt. Akkor jöhet a sütés. Ne számítsunk papírvékony palacsintákra!

A töltelékhez a túrót keverjük össze a tejföllel, a tejszínnel, a reszelt cutromhéjjal és a gyümölcscukorral, ezzel töltsük meg a palacsintákat. Nem kell degeszre tölteni túróval, hisz már a tészta is túrós, nem fog hiányozni belőle semmiképp a megfelelő íz! :))

Azután kenjünk ki egy jénai tálat kb. 2 evőkanál tejföllel, és rakjuk bele sorban a töltött palacsintákat. Majd ezek tetejét is kenjük meg 2 evőkanál tejföllel, és szórjuk meg 1,5-2 kiskanálnyi gyümölcscukorral. Ezután ismét palacsinták, ismét tejföl, majd még ugyanennyi cukor következzék.

Akkor rátesszük a fedelét, és előmelegített sütőben sütjük 200 fokon kb. 20 percig, majd levesszük róla a tetőt, és még 15 percig pirítjuk. (Figyeljük azért, attól is függ az idő, milyen közel raktuk a tálat a sütő tetejétől!)

Megjegyzés

Mi nem bírtuk megvárni, hogy kihűljön - pedig érdemes várni egy kicsit, mert amíg forró, addig nagyon lágy, szebben lehet tálalni, ha kissé kihűlt.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss