Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Duplatúrós palacsinta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 20 dkg túró
  • 5 dkg tejföl
  • bő 1 evőkanál cukor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál olaj a tésztába
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg fehérliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1/2 l tej
  • kb. 3 dl szódavíz (először csak kettőt tegyünk hozzá a biztonság kedvéért, de majd látni fogjuk, hogy a teljes kiőrlésű liszt megdagad kicsit, kelleni fog a harmadik deci szódavíz is)
  • kb. 1 dl olaj a kisütéshez
  • A töltelékhez:
  • túró
  • tejföl
  • tejszín
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tejfölt, a túrót, a cukrot és a tojásokat alaposan összekeverem, hozzádolgozom az olajat, majd a szárazanyagokat (lisztek, sütőpor) is apránként, s mikor már nem lehet jól keverni, akkor kezdem adagolni a tejet, végül a szódavizet. Egy kevés időt adjunk neki, hogy elérje a megfelelő sűrűséget, kb. 15 perc kell ahhoz, hogy lássuk, mennyire szívja meg magát a liszt.

    Akkor jöhet a sütés. Ne számítsunk papírvékony palacsintákra!

    A közepébe pedig jöhet a megszokott túrós töltelék. Nincsenek arányaim, ránézésre készítem, meg kóstolgatom. De elmondom, nálunk mi kerül bele: túró, tejföl, tejszín, cukor, kevés vaníliás cukor, némi reszelt citrom héj.

Megjegyzés

Szerintem túrótöltelékkel a legfinomabb, de ezt a fajta palacsintát éppúgy lehet kakaóval, baracklekvárral, fahéjas cukorral vagy bármi kedvelt töltelékkel fogyasztani, mint a többit.

További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban!

arahel
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

arahel
:)
micsuda
Szerencsére nem olvasnak mindmegettét :-)
arahel
Hát, már nem... :))) (Én is szoktam ilyent, hidd el, ha nem tudják, nem fáj nekik :D)
micsuda
jóóóó, tessék, itt az egész történet, nemmondhatomelsenkinekelmondomhátmindenkinek, én egy borzalmas ember vagyok! Coming out! Mert mi is történt? Megsütöttem a palacsintákat, mindenki evett belőle, jól van, majd maradt öt darab, ami kint volt a konyhapulton. Mindenki degesz-tele volt, de ahányszor elmentem a palacsinták mellett, a legfölsőből mindig egyre nagyobb darabka hiányzott. Gondoltam, ennek fele se tréfa, valaki(k) elnassolják a munkám drága gyümölcsét, hát gyorsan beraktam egy fagyasztó zacskóba és be a mélyhűtőbe, majd jó lesz ez még egy gyors desszertnek. A család elfeledkezett róla annak rendje, s módja szerint, és én ma, szép csöndben, hogy senki se látta, előszedegettem a palacsintát, és megettem... egyedül. Vagyis van még egy, de mondanom nem kell, hogy nincs a konyhapulton... ez az én önző kis titkom marad.
arahel
Nagyon köszönöm, hogy ezt megírtad! Örülök, hogy bevált!
micsuda
Megsütöttem minden különösebb bonyodalom nélkül, egyrészt túrómentési célzattal, másrészt azért, mert őrült bosszantó tízezer palacsintát sütni, majd a végén úgy érezni, hogy nem is ettünk semmit. Ez kiadós és finom is. Mondjuk féltem a túrótól, de nem volt nehezebb dolgozni a tésztával, mint a normállal. Párom kisfia még délután os eszegette, pedig azzal állt neki, hogy előző nap is palacsinta volt, úgyhogy ő csak megkóstolja.:-) Köszönöm a receptet, megtartom!
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes