Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Duplasajtos-snidlinges pogácsa

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt (BL55)
  • 2 dkg só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 28 dkg vaj
  • 15 dkg joghurt
  • csipet cukor
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 5 dl ementáli sajt
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 2 ek snidling

Elkészítés

    1. Az élesztőt a cukros tejbe morzsoljuk, a tetejére szórunk 2 teáskanál lisztet, majd felfuttatjuk. A lisztbe kockázunk 25 dkg vajat és elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, majd afelfutott élesztővel, a joghurttal és a tojással dagasztani kezdjük. 5-6 perc után hozzáadjuk az ementáli sajtot és a snidlinget, majd magasabb fokozaton, 3-4 perc alatt, készre dagasztjuk. 30 percet pihentetjük.
    2. Fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát, a maradék vajat megolvasztjuk, lekenjük vele, majd megszórjuk a reszelt parmezánnal. A hosszúkás téglalap felső harmadát ráhajtjuk, majd az alsó harmadát is ráhajtjuk.15 percet pihentetjük.
    3. A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és 4 cm átmérőjű szaggatóval kivágjuk. A pogácsák tetejét átkenjük a felvert tojással, majd 30 percet pihentetjük. Újra letojásozzuk és megszórjukparmezánnal. 185 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt megsütjük.

      Nézd meg az elkészítést videón >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin