Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Duplasajtos krumplileves

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg tömlős sajtkrém
  • 20 dkg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejföl
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • őrölt gyömbér

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, vajon megpirítjuk, majd rátesszük a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát. Megszórjuk sóval, és kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, megkeverjük, megszórjuk a fűszerekkel, majd felöltjük vízzel, felforraljuk.

    A meghámozott burgonyát felkockázzuk, a forró levesbe tesszük, és 10 percig főzzük. A végén beletesszük a sajtkrémet, jól megkeverük, majd apránként, állandó keverés mellett adagoljuk a levesbe a lereszelt füstölt sajtot. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

A füstölt sajtot bármilyen olcsóbb reszelhető sajttal lehet helyettesíteni (pl. trappista).

kattinka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kattinka
Szia! Hát attól függ hogy mennyire sűrű levest szeretnél. Olyan 2,5- 3 liter víz elég.
Gaboofacee
Helló! Én csak annyit szerettem volna kérdezni, hogy még is mennyi vízzel öntsem fel? :) Csak mobilról nem küldte el a teljes hozzászólást....
Gaboofacee
Helló! Lelkes amatork
Gaboofacee
Helló! Lelkes amatork
VivicaThomas
Most vágtam be dupla adagot az egyébként sem kicsi levesestányérommal... Pedig ez már csak a maradék volt..., az egész családnak ízlett :) Eszméletlen finomra sikeredett! Köszönöm a receptet! Én füstölt tömlős sajtot tettem bele, és reszelten a sima trappistát. Mindenből a kétszeresét, mert biztos voltam benne, hogy elfogy... és jó volt a megérzésem... ;) Soha nem próbáltam még reszelve a levesbe tenni a répát, de így még én is megettem (egyébként mindig kiturkálom...). Mindenkinek nagyon ajánlom!!!

Hasonló Receptek

Magazin