Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Duplán sajtos csiga

Hozzávalók

  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 tk cukor
  • 30 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1/2 dl étolaj
  • 8 dkg sajt (reszelt)
  • 1 tk só
  • A töltelékhez:
  • 12 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • A tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 ek tejföl
  • 8 dkg sajt (reszelt)

Elkészítés

    1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a tészta többi hozzávalóját és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk.
    2. Amikor a tésztát teljesen összedolgoztuk, lisztezett munkalapon vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. A puha vajat kikeverjük a tojással, és megkenjük vele a kinyújtott tésztát.
    3. Feltekerjük, mint a bejglit. Másfél centis szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. A tetejét tojássárgával és sóval elkevert tejföl lel lekenjük. reszelt sajttal megszórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

    SONKÁS-SAJTKRÉMES CSIGA>>> 

    VILLÁMGYORS MÁJKRÉMES-PIZZÁS CSIGA>>> 

    LEVELES SONKÁS CSIGA>>> 

Megjegyzés

Nagyon finom sós sütemény,amit keleszteni sem kell. Másnapra is puha marad, ha marad belőle. Ajánlom reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár vendégvárónak is.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin