Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duplán mogyorós torta

60 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál darált mogyoró
  • A krémhez:
  • 25 dkg nugátos mogyorókrém
  • 4 dl tejszín
  • 5-10 dkg durvára vágott mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: A 8 tojásból és a darált mogyoróból a megszokottak szerint, tortaformában, piskótát sütünk. Mikor kihűlt, 3 lapba vágjuk fel.

Közben felverjük a tejszínt és lazítjuk vele a mogyorókrémet. A piskótát betöltjük a krémmel úgy, hogy közben megszórjuk a lapokat a mogyoróval illetve úgy, hogy a külsejére is maradjon krém és mogyoró.

A tetejét tetszés és fantázia szerint díszíthetjük (csokigolyó, bonbon, csokiforgács stb.).

Megjegyzés

Töménynek tűnik, de a végeredmény egy rendkívül könnyű és zamatos torta. És Isten éltesse a kislányt! :)
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss