Elkészítés: 2 egész tojást, a cukrot és a margarint habosra keverünk. 2 evőkanál baracklekvárt, 10 dkg őrölt diót, 1 kiskanál kakaót, 2 dl tejet apránként hozzáadunk. 25 dkg lisztbe 1 kávéskanál sütőport keverünk, és ezt is hozzáadjuk, jól kikeverjük. Kerek tortaformába öntjük a tésztát, és közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük.
A diókrémhez az őrölt diót leforrázunk 2 dl tejjel, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a diót, jól összekeverjük, és a kihűlt tésztára kenjük.
Tetejére csokoládét reszelünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre