Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duplán citromos sütemény

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 13 dkg kristálycukor
  • 1 nagy citrom leve (10 evőkanál) és reszelt héja
  • 8 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg finomliszt
  • A tepsi kikenéséhez:
  • 2 dkg margarin
  • 1-2 evőkanál finomliszt
  • A mázhoz:
  • 12 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez az elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét pedig, ami kb. 10 evőkanálnyi, kifacsarjuk, szintén hozzáadjuk. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a citromos masszába forgatjuk.

2. Egy kicsi (15x25 cm-es), magas peremű tepsit margarinnal kikenünk, a liszttel behintjük. A citromos masszát belesimítjuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 fok, légkeveréses sütőben 160 fok) kb. 25 percig sütjük.

3. Ha kihűlt, citrommázzal bevonjuk. Ehhez a porcukrot a citromlével addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik. Egyenletesen a tésztára kenjük, dermedni hagyjuk.

Jó tanács: Citrom helyett naranccsal is készíthetjük ugyanígy.

MENNYISÉG: 10 SZELET
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 50 PERC
ENERGIATARTALOM: 249 KCAL/SZELET

Ezek is érdekelhetnek

Friss