Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Duplacsokis trüffelgolyó

Hozzávalók

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 1,5 dl csökkentett zsírtartalmú tejszín (7%-os)
  • 10 dkg vaj (natúr, félzsíros)
  • 3 ek kakaópor

Elkészítés

    1. A kétféle csokoládét darabokra tördeljük. A tejszínt láboskába öntjük és felforraljuk. Beleszórjuk a csokoládét, megkeverjük, gyenge tűzön felolvasztjuk, és rövid ideig főzzük. Hozzáadjuk a feldarabolt vajat, majd a kikapcsolt tűzhelyen olvadásig kevergetjük. Ezután átöntjük egy fedéllel szorosan zárható tálba (vagy a tálat folpakkal letakarjuk), és a hűtőbe tesszük 3-4 órára. Közben időnként átkeverjük.
    2. A kakaóport mélytányérba vagy tálkába szitáljuk. A megszilárdult csokimasszából teáskanálnyi adagokat teszünk a hideg vízzel lehűtött, megtörölt tenyerünkbe, és golyóvá formázzuk. A golyókat meghempergetjük a kakaóporban, majd a hűtőben pihentetjük 1 órát.

      8 ELLENÁLLHATATLAN TRÜFFEL, AMIT EL TUDSZ KÉSZÍTENI HÁZILAG! >>>

Megjegyzés

Recept és fotó: Diabetes-Journal / TrendXpress

MME
A trüffelgolyót a hűtőben frissen tarthatod kb. 3 hétig.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin