Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Duplacsokis torta

default user icon
8 3.8/5
Duplacsokis torta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 6 evőkanál forró víz
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 20 dkg jó minőségű csokoládé
  • 5 dl tej
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • pirított dió
  • 5 dkg tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csomag tejszínhabpor
  • 1,5 dl tej

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval berakom a hűtőbe. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral legalább 5 percig habosra kavarom. A lisztbe kavarom a sütőport, és a sárgához szitálom, jól összekeverem. Egy 26-cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelek, a sütőmet begyújtom 175 fokra. A fehérjéket kemény habbá - szinte túró ssá - keverem, és egy nagy lapát segítségével óvatosan a lisztes masszámba forgatom-keverem. Beleöntöm a formába, elegyengetem, és berakom 10 percre sülni, ezután a 160 fokra csökkentem a hőt, és 30 percig sütöm a tésztát.

    Közben a tej jel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és pudinggal kemény pudingot főzök. Gőz fölött megolvasztom a csokikat, és a még forró pudingba keverem. Lehűtöm. Megnézem 30 perc után a tésztát, hurkapálcával, és ha nem jó, akkor még visszateszem 10 percre. Ha a krém kihűlt, akkor belekeverem a margarint. Ha nagyon csomós, akkor én be szoktam vetni a botturmixot, mert azzal habos krémet kapok. Ha a torta is kihűlt, akkor keresztben 3 felé vágom, betöltöm a krémmel, és lehet is díszíteni.

Megjegyzés

Nem előírás így díszíteni, de leírom, én hogyan csináltam. A tetejére olvasztott tortabevonót raktam, és amikor megszilárdult, akkor a habporból vert habbal bekentem az oldalát. Pirított, durvára vágott dióval bevontam az oldalát, és a maradék tejszínhabbal díszítettem még.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

nyildiko
Többször is készítettem már, mindíg nagy sikerrel. Tej, fehércukor és margarin nélkül (vajjal vagy kókuszzsírral, illetve zabtejjel) és tönkölybúzalisztből készítem, volt, hogy sütőpor nélkül, mindenhogyan jól sikerült. Sokszor csak a piskóta készül, csokiszósszal. Köszönöm a szuper receptet!
itjudit
Megsütöttem a gyerekek szülinapjára, isteni finom lett. Nekem a 26-cmes tortaformából kifolyt a piskóta, legközelebb nagyobb formába teszem, vagy kisebb tojásokból sütöm.:) Köszönöm a receptet!
Mocorgó
A gyermekem is megcsinálta az egyik nagymajának szülinapjára, óriási sikert aratott vele!:) Köszi a receptet!
farago72
Isteni volt! Egyszerű és gyors volt az elkészítése is. Nagyon köszönjük!
farago72
Isteni volt! Egyszerű és gyors volt az elkészítése is. Nagyon köszönjük!
littledove
OMG......mondhatnam, mert nem tudunk megmozdulni.....a torta csodas lett es isteni finom. Keszitettem rola fotot, majd ha lesz erom felallok es feltoltom. Csak annyi valtoztatast csinaltam, hogy nem csokispudingbol keszitettem (Kanadaban elek, itt nem kaptam) hanem vaniliasbol az Oetkertol, de igy is isteni lett. Ez volt a Valentin-napi ajandekom a paromnak, aki csokolista....
manama
A torta isteni lett!! Mivel a párom csoki-és kakaópárti, én még a piskótába is tettem kakaóport. De nem rontotta el, sőt ...;-) Köszönet a receptért!
Szeged1973
Megcsináltam a tortát, nem kerek, hanem négyzetalakúra sütöttem, de így is a család kedvence lett :)

Hasonló Receptek

Magazin