Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Duplacsokis profiterol

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 bögre víz
  • 9 dkg vaj
  • 1 bögre finomliszt
  • 3 db tojás
  • A csokis-likőrös töltelékhez:
  • 1/2 bögre cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 bögre tej
  • 5 dkg darabolt étcsokoládé
  • 1 evőkanál narancslikőr(1-2 csepp rumaromával ízesítettem)
  • A profiterol bevonásához:
  • 17 dkg olvasztott csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vizet a vajjal forraljuk fel. Ha forrni kezd, keverjük hozzá a lisztet. Állandó kevergetés mellett lassú tűzön főzzük, míg a massza egynemű lesz, s nem tapad többé a lábas falához. A tűzről levéve egyenként dolgozzuk bele a tojásokat, míg a massza világos és fényes nem lesz.

Sütőpapírral bélelt tepsibe, púpozott evőkanállal adagoljuk a keveréket. 200 °C-on 10 percig süssük. Ezután vegyük a sütőt 180 °C-ra, s további 10 percig süssük, vagyis míg a tészta ropogós lesz, s szép aranybarna színt kap.

A fánkocskákba még melegen fúrjunk egy kis lyukat a tölteléknek.

A töltelékhez tegyük a cukrot és a tojássárgáját egy edénybe, s keverjük ki, míg sűrű és világos lesz. Adjuk hozzá a lisztet, s verjük, míg a hozzávalók jól elkeverednek. Tegyük a tejet, a csokoládét és a likőrt egy lábasba, s közepes tűzön kevergessük, míg a massza egynemű lesz. Vegyük le a lábast a tűzről, s tartalmát lassan keverjük a tojássárgájás masszához. Tegyük vissza a tűzhelyre, s közepes tűzön, állandó kevergetés mellett melegítsük, míg a massza besűrűsödik. Vegyük le a lábast a tűzről, fedjük le, s tegyük félre, hogy kihűljön.

A tölteléket tegyük egy keskeny nyomócsővel ellátott habzsákba, és nyomjuk tésztákba.

A profiterolok tetejét mártsuk az olvasztott csokoládéba, s tegyük tortarácsra, míg a máz megdermed.

Ezek is érdekelhetnek

Friss