Elkészítés: A tésztához a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük. A csokoládét összeolvasztjuk 1,5 evőkanál vajjal vízgőz felett. Egy tálban felverjük a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig. Hozzáadjuk a vaníliát és a vajjal összeolvasztott csokoládét. Egy másik tálban egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A csokoládés masszába forgatjuk óvatosan a felvert fehérjét, majd hozzákeverjük a keményítőt. A keveréket a formába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk kissé kihűlni, majd a formából kivéve a tészta tetejét kirakjuk a málnával.
A mogyorós csokoládékrémhez a zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk 5-10 percre, ezután alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a zselatint a csokoládéhoz öntjük, alaposan összekeverjük, és 5 percig hagyjuk pihenni. A tejszínt kemény habbá verjük egy elektromos haberővel, majd a csokoládés keverékhez forgatjuk. Egy spatula segítségével a málnával kirakott tészta tetejére kenjük a krémet. Hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a fehércsokoládé krémet.
A fehércsokis krémhez a tejet összeforraljuk a kardamommal és a vaníliával. A tűzről levéve 30 percig hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják a főzetet, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a zselatint a fentiekhez hasonlóan. A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A zselatinos tejet az olvasztott csokoládéhoz öntjük – 5 percig hagyjuk pihentetni. Ez idő alatt kemény habbá verjük a tejszínt, majd a csokoládéhoz öntjük. A már dermedt étcsokoládés krém tetejére kenjük, és a hűtőben legalább 3 órát pihentetjük, hogy kidermedjen.
Tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg, és csokoládéforgáccsal díszítjük.