A darabokra tördelt étbevonót vízfürdőben felolvasztjuk. Robotgép habverőjével a vajat, a cukrot és a sót habosra keverjük 4 perc alatt. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat, majd belecsorgatjuk a folyékony csokoládét.
A lisztet elvegyítjük a kakaóporral, a sütőporral, a durvára vágott mandulával és a darabokra tördelt étcsokoládéval, majd a tejföllel váltogatva, több részletben a vajas masszához adjuk. Csak addig keverjük, amíg összeáll.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy minikuglófhoz való 6 vagy 9 darabos sütőforma mélyedéseit kivajazzuk. (A szilikonformát nem szükséges kikenni.) Beletöltjük a tésztát, és az előmelegített sütő középső részében sütjük 12-14 percig. A tűpróbával ellenőrzött minikuglófokat még forrón kiszedjük, és rácsra tesszük.
Végül az étcsokit az olajjal együtt vízfürdőben felolvasztjuk, és a teljesen kihűlt sütikre csorgatjuk.