Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dupla töltött karaj

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6-8 szelet vastagabb, csont nélküli karaj
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 2 db egész tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • A panírozáshoz:
  • 1 db egész tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat úgy vágom szét, hogy ne teljesen nyíljon ketté (mintha 2 szeletet tennék egymásra), kicsit meglazítom a rostokat, enyhén besózom, és kevés majoránnát szórok rá. Félreteszem, és elkészítem a tölteléket.

A hagymát és a gombát apróra vágom, olajon, fedő alatt megpárolom, majd fedő nélkül lepirítom. Ezután a 2 tojást tejjel habosra felverem, és a gombára öntöm. Kocsonyás állagig sütöm, kicsit hagyom hűlni.

A húsokat szétnyitom, 1 evőkanál tölteléket teszek bele, tojásfehérjével a szélét megkenem, és szorosan összenyomom. Mielőtt panírozom, minden szeletre szórok apróra vágott
petrezselyemzöldet, utána szokásos módon a dupla szeleteket panírozom.

Közepes hőfokon, olajban ropogósra sütöm.

Bármilyen köret illik hozzá, kiadós.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss